Pages

Johannesbad Therme Bad Füssing

12/14/2019

kollaasi14 kollaasi16 kollaasi17 kollaasi18 kollaasi15 kollaasi19

Alkuperäisen suunnitelman mukaan vaihdoimme Bad Elsteristä Bad Füssingiin viiden viikon jälkeen. Tarkoituksena oli viettää loput neljä viikkoa Bad Füssingissä, mutta palasimmekin takaisin Bad Elsteriin 2,5 viikon jälkeen. Syynä tähän oli se, että Bad Füssingissä ei ole fysioterapiakoulua, joten viikot olisivat kuluneet pelkästään klinikalla. Koimme jo Bad Elsterissä, että hyödymme koulupäivistä enemmän kuin klinikkapäivistä. Klinikalla meillä ei ollut mahdollisuutta omiin asiakkaisiin ja päivät kuluivat pelkästään sivusta seuraten fysioterapeuttien työskentelyä. Koulussa oppitunnit ovat sisältäneet käytäntöä sekä anatomiaa.

Bad Füssingin erikoisuus on niin sanottu ”healing water”. Tällä alueella on lähteitä, joissa vesi on rikkivetypitoista ja tätä hyödynnetään myös kylpylävedessä

Bad Füssingissä klinikka oli melko samanlainen kuin Bad Elsterissä, tosin se oli kooltaan hieman suurempi. Asiakkaita klinikalla on ympäri vuoden noin 500. Klinikalla työskentelee n. 20 fysioterapeuttia, joista 5 on urheilufysioterapeutteja. Lisäksi toimintaterapeutteja on 4 kpl ja lääkäreitä n. 40 kpl eli tälläkin klinikalla kyse on moniammatillisesta kuntoutuksesta. Asiakkaat tulevat klinikalle 3 viikon kuntoutusjaksolle ja jokaiselle heistä tehdään henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma.

Bad Füssing on n. 7000 asukkaan kylpyläkaupunki. Se sijaitsee Ala-Baijerissa lähellä Itävallan rajaa. Niin kuin Bad Elsterissä, niin myös täällä katukuvassa näkee suurimmaksi osin ikääntynyttä porukkaa. Bad Füssingin erikoisuus on niin sanottu ”healing water”. Tällä alueella on lähteitä, joissa vesi on rikkivetypitoista ja tätä hyödynnetään myös kylpylävedessä. Vedellä on ns. parantava vaikutus. Sulfaatti pitoinen vesi itsessään haisee ihan mädälle kananmunalle, mutta klooraamalla epämiellyttävä haju saadaan pois.

Asuimme Bad Füssingissä Johannesbad Groupin omistamassa hotellissa ja meille oli varattu sieltä molemmille omat huoneet. Kaikki kahden hengen huoneet olivat täyteen varattuja, joten meille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin raahata Saran patja Linnean huoneeseen. Meidän yhteiselomme on ollut täällä niin saumatonta, ettei tällainen erottaminen tullut kuuloonkaan! Tästä majoituksesta meidän ei tarvinnut maksaa mitään vaan Johannesbad Medfachschule kustansi kaiken. Lisäksi saimme myös syödä ilmaiseksi aamupalan ja päivällisen hotellilla. Olimme tästä avokätisyydestä erittäin yllättyneitä ja kiitollisia. Tällaista harvemmin tapahtuu Suomessa.


Alles Liebe
Sara & Linnea

No comments:

Post a Comment