Pages

Johannesbad MEDFACHSCHULE BAD ELSTER

12/01/2019

kollaasi10 kollaasi11 kollaasi12 kuva28 kuva29
Bad Elsterissä asuessamme kävimme paikallista fysioterapiakoulua kaksi päivää viikossa. Niin kuin aikaisemmassa postauksessa jo kerroimme, Saksassa fysioterapiatutkinto on ammattikoulutasoinen ja sinne voi pyrkiä jo peruskoulun jälkeen. Bad Elsterissä sijaitsevassa Johannesbad Medfachschulessa voi opiskella fysioterapiaa, toimintaterapiaa sekä hierontaa. Opiskelijoita koulussa on yhteensä noin 300 ja opettajia noin 20. Opiskelu tässä koulussa maksaa opiskelijoille 120e kuukaudessa. Opiskelijoiden on mahdollista saada rahallista avustusta opiskeluun valtiolta, mutta tuen saamiseen vaikuttaa vanhempien tulotaso.
Fysioterapeutit suorittavat opintojensa lopulla loppukokeet. Loppukokeissa opiskelijoilla on kaksi mahdollisuutta päästä läpi. Mikäli opiskelija ei suoriudu kokeesta toisellakaan yrittämällä, hän ei saa harjoittaa ammattia Saksassa.

Koulupäivät ovat koostuneet hyvin pitkälti käytännön tunneista ja Suomalaiseen fysioterapiaan verrattuna heillä on enemmän tietoa ja taitoa manuaalisesta terapiasta. Päivät alkavat aamulla kello 8 ja loppuvat iltapäivällä kello 15. Pidimme siitä, kuinka täällä esimerkiksi anatomiaa kerrataan jatkuvasti käytännön tuntien yhteydessä. Saksassa fysioterapiakoulutus koostuu 2/3 käytännön tunneista ja 1/3 teoriaopinnoista. Meillä Suomessa asettelu on juuri toisinpäin.

Bad Elsterissä sijaitsevassa Johannesbad Medfachschulessa voi opiskella fysioterapiaa, toimintaterapiaa sekä hierontaa.

Harjoittelua fysioterapeuteilla on 3 vuoden aikana noin 40 viikkoa ja ne ovat jaettu viiteen harjoittelujaksoon, joiden kesto on kerralla noin 8 viikkoa. Harjoittelupaikkojen tulee ainakin osittain sijoittua eri sektoreille.

Kun saavuimme Saksaan, ihmettelimme koululla, kuinka osa opettajista oli 23-25 vuotiaita. Eli täällä osa oppilaista on valmistumisen jälkeen jäänyt opettamaan koululle käytännön aineita, mutta he eivät saa opettaa teoria-aineita ilman pedagogisia opintoja. Opiskelijoiden joukosta opettajaksi luonnollisesti valikoituvat tunnollisimmat ja aktiivisimmat oppilaat.

Freundliche Grüße
Sara & Linnea

3 comments:

  1. Hei! Onko johammesbadin medfaschuulenissa paljon vaihtareita teidän lisäksi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Joni! Olemme toistaiseksi ainoat vaihtarit kyseisessä koulussa :)

      Delete
  2. Kiitos tästä! Mielenkiintoista lukea reissusta. Onko tuo manuaalinen tieto jotenkin todella näkyvä ihan käytännössä? Minun pitäisi selvitellä näitä fysioterapiapalveluita meidän suunnalta. Itselläni kun on paljon ongelmia niskojen sekä hartioiden kanssa.

    ReplyDelete