Pages

Bad Elster

10/18/2019

kollaasi4 kollaasi3 kollaasi5

Hallo!
Aika kertoa kuulumisia miten ensimmäinen viikko on täällä sujunut.
Saavuimme 12.10 Berliinin lentokentälle Saksan aikaan noin puoli yhdeltä päivällä. Lento kesti noin 2h, joten se meni aika kivuttomasti. Odottelimme laukkuja lennon jälkeen ja siinähän se ensimmäinen vastoinkäyminen sitten tulikin. Linnean lumilautalaukkua ei näkynyt missään. Lopulta olimme ainoat meidän lennolta, jotka enää odottivat laukkujaan. Hetken aikaa siinä oltuamme päätimme kysyä apua lentokenttätyöntekijöiltä, jotka vain lähinnä kohauttelivat olkapäitään ja käskivät kysyä joltain muulta. Lopulta ikuisuudelta tuntuvan 20 minuutin kuluttua joku työntekijä käveli lautalaukun kanssa ja antoi sen Linnealle.
Olimme sopineet meidän Saksan pään vaihtokoordinaattorin kanssa, että mentorimme ovat meitä vastassa kentällä ja he odottelivatkin meitä ulostuloportin luona. Matkaa Berliinistä Bad Elsteriin on noin 350km ja olikin iso apu että he tulivat meitä kentältä noutamaan, koska tavaraa oli todella paljon ja julkisilla liikkuminen olisi ollut haastavaa sellaisen tavaramäärän kanssa.
Kaupassa he pakkasivat ostoksemme ja jatkuvasti huolehtivat siitä, että onko meillä kaikki hyvin ja kyselevät tarvitsemmeko jotakin. Tähän harvemmin Suomessa törmää.
Mentorimme/ohjaajamme Sandro ja Yannic ovat molemmat 23 vuotiaita fysioterapeutteja. Tämän lisäksi Sandro on ft-opettaja ja Yannic opiskelee ft-opettajaksi. Fysioterapiakoulutus Saksassa eroaa Suomen omasta jonkin verran. Ymmärtääksemme koulutus kestää täällä 3 vuotta kun taas Suomessa kesto on 3,5 vuotta. Saksassa fysioterapiaa voi opiskella jo heti peruskoulun jälkeen eli tutkinto on ammattikoulutasoinen. Opinnäytetyötä täällä ei tehdä. Sen sijaan opiskelijat suorittavat muutamia päiviä kestävän ”loppukokeen”, jossa tentitään kaikki opiskeluaikana opitut asiat.
Pakko vielä mainita tästä Saksalaisten kohteliaisuudesta. Sandro ja Yannic ovat pitäneet todella hyvää huolta meistä alusta alkaen. Olimme erittäin yllättyneitä siitä kaikesta mitä he ovat meidän eteen tehneet pyytämättä. Ensinnäkin jo se, että he ajoivat 350km ihan vaan hakemaan meidät lentokentältä. Kaupassa he pakkasivat ostoksemme ja jatkuvasti huolehtivat siitä, että onko meillä kaikki hyvin ja kyselevät tarvitsemmeko jotakin. Tähän harvemmin Suomessa törmää. Englanninkielen taito Saksassa on melko huono varsinkin vanhemman väestön keskuudessa. Ilman Google kääntäjää tuskin olisimme selvinneet näistä ensimmäisistä päivistä. Huomasimme myös, että asiakaspalvelutilanteissa paikalliset välttelevät meidän palvelemistamme, ettei vain tarvitsisi puhua englantia.
Asumme täällä Bad Elsterissä hotellissa nimeltä Sonnenhof. Huoneemme on noin 70m2 ja kaikki tarvittava löytyy. Tässä huoneessa asumme vain me kaksi. Matkaa keskustaan noin 1,5km. Keskusta on hyvin rauhallinen ja mielestämme on mahtavaa ylittää kaupunkia halkova pääkatu silloin kun huvittaa.

Bad Elster on noin 2000 asukkaan kylpyläkaupunki, jossa on kuusi eri kuntoutuskeskusta. Ihmiset tulevat tänne eri puolilta Saksaa ”kuntoutumaan”. Kaduilla vastaan tulee lähinnä ikäihmisiä ja suurin osa heistä hymyilee ja tervehtii meitä. Bad Elster on todella kaunis ja idyllinen kaupunki ja meidän harjoittelua ajatellen (ikääntyvien fysioterapia) tämä on täydellinen kohde, koska kuntoutujat ovat suurimmaksi osaksi vanhuksia. Vapaa-ajan aktiviteetteja täällä on lähinnä liikunta. Hetken aikaa kuntosalitarjontaa tutkailtuamme löysimme yhden hyvän kuntosalin, mistä löytyy kaikki treenaamiseen vaaditut välineet. Kun kuulimme että 10-kortti maksaa 90€ meinasimme pyörtyä, sillä tuolla summalla treenaa Suomessa jo kolme kuukautta...
Odotamme innolla mitä tulevat viikot tuovat tullessaan täällä Saksassa. Kaikki ainakin vaikuttaa tähän mennessä todella hyvältä ja meidät on otettu hyvin vastaan.

Liebe Grüße
Sara & Linnea

No comments:

Post a Comment